Werkwijze Werkwijze

Spouwisolatie

Werkwijze

Spouwmuurisolatie is een specialisatie van Isolatiedeal.Voordat wij overgaan tot het isoleren van de muren komt een adviseur bij u langs voor een bouwtechnisch onderzoek van uw woning. Met een endoscoop kijken we in uw gevel. Aan de hand van de constatering kunnen wij bepalen of uw spouw geschikt is voor isolatie. Als de woning geschikt bevonden wordt kunnen we beginnen met de werkzaamheden.

Gratis adviesgesprek

Heeft u interesse in spouwmuurisolatie middels de nieuwste technieken? Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs voor een adviesgesprek.
  Spouwmuurisolatie aanbrengen

  Als eerste boren we kleine vulgaten. Om een goede verdeling van het isolatie materiaal te krijgen boren we gaten via een door IsolatieDeal specifiek ontwikkeld boorpatroon met een tussenruimte van tot maximaal 80 centimeter. We beginnen onderaan en werken dan door naar boven. Door in de kruising van de voegen te boren kunnen we deze weer netjes afwerken met voegmortel.

  Als de gaten zijn geboord, gaan we de spouwmuurisolatie aanbrengen. De glaswol wordt daarbij onder druk in de spouw gespoten. IsolatieDeal werkt met de nieuwste en innovatieve apparatuur en technieken om de isolatie aan te brengen waardoor we de beste kwaliteit kunnen leveren die u verwacht. Voor het isoleren van bestaande spouwmuren gebruiken we een speciaal soort glaswol genaamd Knauf Supafil. Het voordeel van de glaswol is dat het een levensduur van een woning meegaat. Het zorgt voor een comfortabel leefklimaat in de woning. De isolatie zorgt voor een solide deken met een hoog isolerende waarde wat de woning zal beschermen tegen vocht, schimmel en kou. Bovendien heeft het product als enige isolatiemateriaal een akoestische waarde en heeft het volgens Europese classificatie een brandreactie A1. Met andere woorden de glaswol is onbrandbaar.

  Nadat de complete spouwmuur gevuld is met de glaswol worden de gaatjes stuk voor stuk weer dicht gevoegd. We gebruiken daarvoor een speciale voegmortel die eerst op kleur wordt gebracht, zodat je na het afwerken van de gevel hier bijna niks meer van ziet.

  Kruipruimte ventilatie

  Heeft uw woning een kruipruimte dan zijn wij genoodzaakt nieuwe ventilatiekokers aan te brengen om ervoor te zorgen dat u natuurlijke ventilatie houdt. Met speciale apperatuur boren we van buitenaf schuin onder de vloer door richting de kruipruimte. Deze gaten vullen we op met PVC buizen. Om de nette staat van uw woning te herstellen zetten we muisdichte roosters welk vastgezet worden op de buitengevel.

  Spouwborstels

  Heeft u een Twee-onder-een kap, een hoek of tussenwoning en de buren hebben geen spouwmuurisolatie. Dan brengen we spouwborstels aan op de erfscheiding. De borstels worden van goot tot maaiveld ingebracht zodat het isolatiemateriaal netjes blijft zitten op de plaats. De borstels worden via kleine boorgaten in het voegwerk aangebracht. We duwen deze de spouwmuur in waarna ze zich zullen uitzetten.