Werkwijze Werkwijze

Vloerisolatie

Werkwijze

Tonzon vloerisolatie is een specialisatie van IsolatieDeal. Voordat wij overgaan tot het isoleren van de vloeren komt een adviseur bij u thuis voor een bouwtechnisch onderzoek van uw woning. We bekijken samen met u uw kruipruimte. Van belang is het type vloer wat in uw woning ligt, luchtvochtigheid, puin en de werkhoogte van de kruipruimte. Als de woning geschikt bevonden wordt kunnen we beginnen met de werkzaamheden.

Tonzon bodemfolie

We beginnen met het plaatsen van een dikke folie op de bodem van de kruipruimte. Deze folie bevestigen tegen de funderingsmuren aan. We creëren een kuipje. De folie wordt bevestig boven de waterrand zodat bij hoog water geen problemen ontstaan. De functie van deze bodemfolie is het voorkomen van de voortdurende verdamping zodat geen vocht vanuit de bodem de woning meer in binnenkomt. Daarmee is definitief de muffe geur vanuit de kruipruimte voorbij. Bovendien bespaart het op onderhoudskosten doordat ophang beugels en leidingen veel langer mee gaan. Tenslotte geeft het een schone en stevige onderlaag voor het ophangen van de Tonzon thermoskussens.

Tonzon Thermoskussens

Zodra de bodemfolie geplaatst is en de onderkant van uw vloer is droog gaan we over tot het bevestigen van de Tonzon thermoskussens. De kussens zijn technisch perfect aan te brengen. Doordat we met verschillende maten en lengtes werken kunnen we elke betonvloer naadloos afwerken. Ongeacht de leidingen onder de vloer. Bij houten vloeren gaat dit van balk naar balk en muur naar muur.

Oplevering

Als de thermoskussens en bodemfolie bevestigd zijn gaan we samen met de opdrachtgever een controleronde maken in de kruipruimte. Na de “inspectie” kunt u genieten van een heerlijk behaaglijke vloer met ’s werelds beste na-isolatie voor kruipruimtes: Tonzon.

Gratis adviesgesprek

Onze adviseur komen graag bij u langs voor een bouwtechnisch onderzoek met bijbehorend advies.