TonZon vloerisolatie

TonZon vloerisolatie

Bij het isoleren van TonZon vloerisolatie wordt tegen de onderzijde van de begane grondvloer een isolatiemateriaal bevestigd. De isolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. Dit is vrij eenvoudig en meestal binnen een dag geregeld. Veel woningen in Nederland hebben geen of verouderde isolatie. Dat is zonde, want de vloer van de woning is een van de grootste bronnen van warmteverlies. Afhankelijk van het type woning en uw gasverbruik verdiend u vloerisolatie binnen een paar jaar terug.

Is mijn huis geschikt voor isolatie?
Voor 1925 hadden woningen vaak geen of lage kruipruimtes. Vanaf 1925 werden de kruipruimtes dieper gemaakt. De ruimte tussen de vloer en de bodem noemt men een kruipruimte. Door onze unieke TonZon methode kunnen wij ook woningen met een bouwjaar na 2000 van een rendabele verbetering voorzien.

Vloerisolatie versus bodemisolatie

Vloerisolatie en bodemisolatie. Twee begrippen die ogenschijnlijk hetzelfde zijn, maar feitelijk sterk van elkaar verschillen. Niet in de laatste plaats waar dit het rendement van energiebesparing betreft. Dan namelijk blijkt dat vloerisolatie wérkelijk een essentiële besparing oplevert, daar waar bodemisolatie deze slechts suggereert. Uit recent onderzoek van SenterNovem blijkt dat bodemisolatie beduidend minder energie bespaart van vloerisolatie.

Het heeft bij lage buitentemperaturen zelfs een averechts effect op de vloertemperatuur omdat het de positieve warmtestroom blokkeert die in de winter uit de kruipruimtebodem omhoog komt. Het afsluiten van de kruipruimteventilatie helpt wel iets maar lang niet alles. Het grootste deel van het warmteverlies van de kruipruimte vindt namelijk niet plaats door ventilatie met de buitenlucht maar door afkoeling middels transmissie via de koude buitenfunderingsmuren.

In de zomer, aldus de samenstellers van het rapport, neemt de bodem van de kruipruimte warmte op. Tot zover niets aan de hand. In de winter komt diezelfde warmte terug uit de aardbodem. Het gebruik van bodemisolatie blokkeert echter de toevoer van deze gunstige warmtestroom, juist in de winter. Gevolg: een koudere vloer, verlies van wooncomfort en een (te) hoge energierekening. Bron: Duurzaamthuis.nl 

Vloerisolatie van TonZon

TonZon is een revolutionaire isolatietechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht die overal aanwezig is. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Voordelen van TonZon vloerisolatie

wooncomfort icon | Vloerisolatie | IsolatieDeal

Wooncomfort

TonZon vloerisolatie zorgt door zijn unieke methode dat de vloer warmer wordt dan de lucht erboven.

energiebesparing icon 1 | Vloerisolatie | IsolatieDeal

Energiebesparing

Met TonZon vloerisolatie kunt u wel tot 40% energie besparen.

vocht vrij icon | Vloerisolatie | IsolatieDeal

Vocht en schimmelvrij

Met de TonZon bodemfolie toveren wij uw natte en vochtige vloer binnen 2 weken om in een kurkdroge kruipruimte. Die vrij is van muffe geuren.

Op zoek naar groene isolatie voor uw woning?
Profiteer direct en neem contact met ons op

Of bel naar 0547 – 729 065